/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Fostul comunist Grigore Policinschi, care acum doi ani a fost învinuit într-un dosar penal, a fost ales președintele organizației teritoriale Dubăsari a PDM

missing
18 mai 2019, ora 17:52

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a fost ales președintele organizației teritoriale a Partidului Democrat din Dubăsari. Politicianul a fost ales în cadrul ședinței democraților care a avut loc astăzi, scrie NewsMaker. Acum doi ani, în privința lui Policinschi a fost deschis un dosar penal în care este învinuit de abuz în serviciu și neîndeplinirea obligațiilor de serviciu.

Anunțul despre alegerea lui Policinschi drept președinte al OT Dubăsari a fost făcut de vicepreședintele PDM, Alexandru Cauia pe pagina sa de Facebook.

În toamna anului 2017 a fost intentat un dosar penal în care Grigore Policinschi este învinuit „pentru abuz de serviciu, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, precum și neândeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor de serviciu, ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, care au provocat urmări grave intereselor ocrotite de lege ale persoanei juridice”.

Atunci, președintele raionului Dubăsari scria pe o rețea de socializare că acuzațiile față de el sunt o încercare a autorităților centrale de a-l speria. Atunci colegii de partid ai lui Policinschi, membri ai Partidului Comuniștilor, au declarat că președintele raionului drept răspuns la refuzul de a trece în Partidul Democrat.

În martie 2018, Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea urmării penale și expedierea în instanța de judecată a dosarului în privința președintelui raionului Dubăsari. Tot atunci, Policinshi a părăsit Partidul Comuniștilor.

Grigore Policinschi a fost reținut în septembrie 2017, de procurorii anticorupție, chiar pe Aeroportul din capitală, după ce a revenit în ţară din Turcia. La două zile distanță acesta a fost eliberat din detenția preventivă, dar fără dreptul de a părăsi țara.

Policinschi a respins acuzațiile de abuz în serviciu și de daune în proporții considerabile la interese publice, spunând după eliberarea din detenție că-și va demonstra nevinovăția.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram