Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a fost ales președintele organizației teritoriale a Partidului Democrat din Dubăsari. Politicianul a fost ales în cadrul ședinței democraților care a avut loc astăzi, scrie NewsMaker. Acum doi ani, în privința lui Policinschi a fost deschis un dosar penal în care este învinuit de abuz în serviciu și neîndeplinirea obligațiilor de serviciu.

Anunțul despre alegerea lui Policinschi drept președinte al OT Dubăsari a fost făcut de vicepreședintele PDM, Alexandru Cauia pe pagina sa de Facebook.

În toamna anului 2017 a fost intentat un dosar penal în care Grigore Policinschi este învinuit „pentru abuz de serviciu, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, precum și neândeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor de serviciu, ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, care au provocat urmări grave intereselor ocrotite de lege ale persoanei juridice”.

Atunci, președintele raionului Dubăsari scria pe o rețea de socializare că acuzațiile față de el sunt o încercare a autorităților centrale de a-l speria. Atunci colegii de partid ai lui Policinschi, membri ai Partidului Comuniștilor, au declarat că președintele raionului drept răspuns la refuzul de a trece în Partidul Democrat.

În martie 2018, Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea urmării penale și expedierea în instanța de judecată a dosarului în privința președintelui raionului Dubăsari. Tot atunci, Policinshi a părăsit Partidul Comuniștilor.

Grigore Policinschi a fost reținut în septembrie 2017, de procurorii anticorupție, chiar pe Aeroportul din capitală, după ce a revenit în ţară din Turcia. La două zile distanță acesta a fost eliberat din detenția preventivă, dar fără dreptul de a părăsi țara.

Policinschi a respins acuzațiile de abuz în serviciu și de daune în proporții considerabile la interese publice, spunând după eliberarea din detenție că-și va demonstra nevinovăția.