Organizațiile de tineret ale Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a depus un demers la Procuratură prin care solicită explicații privind motivele care stau la baza eliberării din arest ale celor doi inculpați în dosarul bătăii de lângă Centrul Comercial Atrium. PAS Youth și Tinerii DA au organizat astăzi și un flash-mob pentru comemorarea morții lui Serghei Bejenari, tânărul care a fost agresat și a decedat la circa o săptămână de la bătaie.

„Mai grav decât să omori în bătaie pe cineva este să-i lași în libertate pe vinovați! Anume asta a făcut ieri justiția capturată a Republicii Moldova, eliberându-i din arest la domiciliu pe cei doi inculpați, luptători de K1 din anturajul lui Țuțu. Poți să dai palmă unui deputat PD și să riști 5 ani de închisoare, și poți să bați până la moarte un tânăr și să stai la libertate, dacă știi pe cine trebuie! Iată cam asta este logica justiției din Republica Moldova.”, scrie deputatul ACUM, Radu Marian.

Aurel Ignat și Mihai Pârgaru, luptătorii K1 care sunt cercetați în dosarul bătăii de lângă Centrul Comercial Atrium, soldat cu decesul unui tânăr de 28 de ani, au fost eliberați din arest la domiciliu, a scris ieri portalul Anticoruptie.md. Potrivit sursei citate, instanța a respins solicitarea procurorului pe caz de a-i pune pe cei doi sub control judiciar, cu aplicarea interdicției de a părăsi localitatea.

Altercația a avut loc acum un an, într-un club de noapte din centrul Chișinăului. Sergiu Bejenari a decedat la circa o săptămână de la bătaie, pe patul de spital.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!