/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cer colectarea și nimicirea corectă a medicamentelor. Ce inițiativă a lansat un grup de cetățeni

19 mai 2019, ora 15:57

Un grup de cetățeni au lansat o petiție prin care cer instituțiilor de profil să fie asigurată colectarea și nimicirea corectă a medicamentelor. Inițiatorii susțin că spre deosebire de ţările europene, unde legea îi obligă pe cetăţeni să predea medicamentele expirate la farmacii, în Moldova oamenii sunt îndemnați să le arunce pe ascuns la gunoi sau în veceu.

„Medicamentele expirate reprezintă o adevărată otravă pentru organismul nostru! Dacă sunt ținute în casă, pot ajunge pe mâna copiilor, dacă sunt consumate, pot duce la intoxicație gravă și chiar decese. Aceste medicamente polueaza mediul și apa și îi intoxifica indirect pe toti locuitorii Moldovei”, se spune în petiție.

Potrivit inițiatorilor petiției, deocamdată legea cu privire la nimicirea inofensivă a medicamentelor cu termenul expirat vine cu o soluţie doar pentru farmacii şi spitale. „Există farmacii la fiecare colț de stradă pentru a ne vinde medicamente, există centre medicale, puncte de sănătate publice, policlinici și spitale – de ce nu pot să primească înapoi câteva pastile expirate?”. scrie în petiție.

Petiția este adresată Agenției Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Ministerul Sănătății, Ministerului Agriculturii, Agenției Naţionale de Sănătate Publică, Asociației Farmaciștilor, Agenției de Mediu și Centrului National de Mediu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram