Președinția a venit cu o explicație referitor la faptul că șeful statului Igor Dodon nu a fost la ceremonia de inaugurare a lui Vladimir Zelensky în funcția de președinte al Ucrainei. Nu este clar dacă Igor Dodon a fost invitat la eveniment. Potrivit lui Aureliu Ciocoi, consilierul prezidențial al lui Igor Dodon în domeniul politicilor externe, de organizarea evenimentului de investire a noului președinte ucrainean a fost responsabil Ministerul de Externe al Ucrainei și fosta administrație prezidențială din țara vecină.

„… În ceea ce privește ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei, din câte știu, în conformitate cu Decretul emis de fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, responsabil de organizarea ceremoniei și inclusiv de trimiterea invitațiilor la eveniment a fost Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, precum și administrația fostului președinte„, spune consilierul prezidențial, într-un comunicat emis de reprezentanții Președinției Republicii Moldova.

De asemenea, în comunicat mai este menționat că Dodon a convenit asupra unei întrevederi cu Zelensky. Astfel, consilierul prezidențial a specificat că „se lucrează asupra acestei întâlniri”.

Nici președintele Igor Dodon și nici premierul Pavel Filip nu au participat la ceremonia de investire a noului președinte al Ucrainei, Vladimir Zelensky. La eveniment a fost prezent doar ministrul de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi.