/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Explicația Preşedinţiei: De ce Dodon nu a fost la ceremonia de inaugurare a lui Zelensky

missing
20 mai 2019, ora 13:25

Președinția a venit cu o explicație referitor la faptul că șeful statului Igor Dodon nu a fost la ceremonia de inaugurare a lui Vladimir Zelensky în funcția de președinte al Ucrainei. Nu este clar dacă Igor Dodon a fost invitat la eveniment. Potrivit lui Aureliu Ciocoi, consilierul prezidențial al lui Igor Dodon în domeniul politicilor externe, de organizarea evenimentului de investire a noului președinte ucrainean a fost responsabil Ministerul de Externe al Ucrainei și fosta administrație prezidențială din țara vecină.

„… În ceea ce privește ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei, din câte știu, în conformitate cu Decretul emis de fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, responsabil de organizarea ceremoniei și inclusiv de trimiterea invitațiilor la eveniment a fost Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, precum și administrația fostului președinte“, spune consilierul prezidențial, într-un comunicat emis de reprezentanții Președinției Republicii Moldova.

De asemenea, în comunicat mai este menționat că Dodon a convenit asupra unei întrevederi cu Zelensky. Astfel, consilierul prezidențial a specificat că „se lucrează asupra acestei întâlniri”.

Nici președintele Igor Dodon și nici premierul Pavel Filip nu au participat la ceremonia de investire a noului președinte al Ucrainei, Vladimir Zelensky. La eveniment a fost prezent doar ministrul de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram