/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Prețuri mai mici decât la market. Din iunie, în capitală vor fi deschise iarmaroace pentru agricultorii autohtoni

20 mai 2019, ora 17:02

În Chișinău vor fi deschise mai multe iarmaroace de sezon în perioada iunie-octombrie curent. Târgurile vor fi organizate exclusiv pentru producătorii autohtoni, iar punctele de vânzare vor fi gratuite. O dispoziție în acest sens a fost semnată de edilul capitalei, Ruslan Codreanu la solicitarea mai multor agricultori din suburbiile capitalei.

„Vrem să facilităm vinderea produselor autohtone. Fiecare pretură va identifica două trei spații unde va fi amenajat un iarmaroc. Dacă vom avea mai multe cereri decât locuri disponibile, vom mări numărul iarmaroacelor. Agricultorii vor fi informați despre locul amplasării prin intermediul unui panou informativ. Credem că și prețurile la produse vor fi mai mici pentru că nu vom percepe taxe”, a declarat astăzi în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei, edilul capitalei, Ruslan Codreanu.

Totodată, Ruslan Codreanu a susținut că autoritățile municipale vor încerca să desfășoare un iarmaroc pe strada Veronica Micle, la intersecție cu Vasile Alecsandri și Aleksandr Pușkin. „Dorim să începem să popularizăm și strada respectivă, să o facem pietonală. O dată la două săptămâni să organizăm un iarmaroc și odată în săptămână să desfășurăm competiții sportive”, a menționat edilul capitalei.

Agricultorii care vor dori să participe la iarmaroc vor trebui să depună o cerere prealabilă în care să indice în care dintre punctele de vânzare doresc să-și expună producția. Producătorii care vor vinde produse ușor alterabile ar putea fi verificați de către angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram