Deputatul din fracțiunea Partidului Democrat (PD) Sergiu Sîrbu spune că a solicitat informații de la Serviciul Fiscal, cu privire la veniturile celor 26 de deputați din Blocul ACUM. Acesta cere instituției să-l informeze despre impozitele pe venit şi sumele de bani vărsate în fondul social şi cel de asigurări medicale obligatorii de către deputații de la ACUM, scrie Publika.md

„Mulţi dintre ei, fie au lucrat în ONG-uri, fie, în general, nu au lucrat nicăieri, au fost şomeri. Totodată, aflăm din presă că au case de milioane, ei fac zilnic interpelări despre cum se cheltuie banul public, dar întrebarea noastră logică şi nu numai a noastră, dar şi a societăţii este: «Da matale ai contribuit la banul public, domnule Năstase, doamna Sandu şi toţi deputaţii din blocul ACUM?»”, a spus Sergiu Sîrbu pentru sursa citată.

Mai mult, potrivit aceleiași surse, Sîrbu s-a adresat și autorităților din Germania, cu solicitarea de a i se oferi informații despre veniturile președintelui fracțiunii ACUM Platforma DA, Andrei Năstase, pe care acesta le-a obținut pe teritoriul acestui stat în ultimii zece ani și ce impozite a achitat; dacă Năstase a obţinut permis de şedere sau oricare drepturi de muncă pe teritoriul Germaniei; dacă lista proprietăţilor declarate de liderul PPDA în Germania corespunde cu cea prezentată în Republica Moldova.

„Domnul Năstase declară că nu are venituri pe teritoriul Republicii Moldova, totodată declară că are venituri de la anumite activităţi pe teritoriul Republicii Federale Germane. Din presă, din mai multe investigaţii publice aflăm despre un şir de tranzacţii, tranzacţii de sute de milioane de euro. Dacă a trăit din veniturile legale din Germania, atunci să aflăm, dacă el, într-adevăr, a avut o activitate legală în Germania„, a declarat deputatul democrat.

La apelurile telefonice ale reporterilor TV8.md Sergiu Sîrbu nu a răspuns, pentru a ne oferi mai multe detalii la acest subiect. Ulterior, acesta a postat pe pagina sa de Facebook solicitările.

Nici Andrei Năstase nu a răspuns la apelul nostru pentru a ne oferi o replică.

La rândul său, deputatul Blocului ACUM Mihai Popșoi a spus că nu cunoaște deocamdată despre declarațiile făcute de Sergiu Sîrbu, dar va reveni cu o reacție după ce se va documenta.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!