/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Traian Băsescu spune care ar fi soluția pentru depășirea situației politice din Moldova. „Nu există alte soluții”

missing
21 mai 2019, ora 06:55

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că singura soluție pentru depășirea situației postelectorale actuale este stabilirea priorităților pentru stat de către principalele forțe politice, dar nu prioritățile partinice. În opinia lui, chiar dacă sunt incompatibile pe fondul unor chestiuni de viziune, Republica Moldova are niște necesități care trebuie satisfăcute.

„De ce nu pun pe o foaie zece priorități ale Republicii Moldova și nu ale lor și să spună că pe asta guvernează până când s-or face noi alegeri”, a menționat fostul președinte român.

În opinia lui, cele trei tabere principale, referindu-se la PSRM și blocul ACUM și PDM, au promis în campanie lucruri care nu pot fi puse în aplicare. „Socialiștii tot bat câmpii cu Uniunea Statelor Independente și cu Uniunea Vamală, alianța Maia Sandu cu Andrei Năstase promite drumul de intrare în Uniunea Europeană, ceea ce nu este posibil pentru că hotarul UE este pe Prut și pe actualele frontiere ale Poloniei și ale țărilor baltice și nu se face nicio extindere în următorii 50 de ani, iar Partidul Democrat vrea Moldova pentru el”, a declarat Traian Băsescu.

Politicianul român spune că pentru deblocarea asistenței financiare promisă de Uniunea Europeană este nevoie de formarea unui Guvern. În opinia lui, este bine venit orice fel de Guvern, chiar și un executiv minoritar, care ar trece prin Parlament, doar să fie repusă țara în funcționare. În opinia lui, un Guvern minoritar nu este de dorit, până la urmă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram