Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că singura soluție pentru depășirea situației postelectorale actuale este stabilirea priorităților pentru stat de către principalele forțe politice, dar nu prioritățile partinice. În opinia lui, chiar dacă sunt incompatibile pe fondul unor chestiuni de viziune, Republica Moldova are niște necesități care trebuie satisfăcute.

„De ce nu pun pe o foaie zece priorități ale Republicii Moldova și nu ale lor și să spună că pe asta guvernează până când s-or face noi alegeri”, a menționat fostul președinte român.

În opinia lui, cele trei tabere principale, referindu-se la PSRM și blocul ACUM și PDM, au promis în campanie lucruri care nu pot fi puse în aplicare. „Socialiștii tot bat câmpii cu Uniunea Statelor Independente și cu Uniunea Vamală, alianța Maia Sandu cu Andrei Năstase promite drumul de intrare în Uniunea Europeană, ceea ce nu este posibil pentru că hotarul UE este pe Prut și pe actualele frontiere ale Poloniei și ale țărilor baltice și nu se face nicio extindere în următorii 50 de ani, iar Partidul Democrat vrea Moldova pentru el”, a declarat Traian Băsescu.

Politicianul român spune că pentru deblocarea asistenței financiare promisă de Uniunea Europeană este nevoie de formarea unui Guvern. În opinia lui, este bine venit orice fel de Guvern, chiar și un executiv minoritar, care ar trece prin Parlament, doar să fie repusă țara în funcționare. În opinia lui, un Guvern minoritar nu este de dorit, până la urmă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!