Firma din numele căreia s-au făcut transferuri pentru achitarea studiilor peste hotare a fiului lui Iurie Leancă nu aparținea la acel moment lui Ilan Șor, spune președintele organizației de tineret a Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Ion Ranga. 

„Au fost plătite studiile de către domnul Leancă, fiindcă firma respectivă nu avea nicio tangență cu Ilan Șor în acea perioadă”, a spus Ion Ranga, menționând că firma în cauză a fost achiziționată ulterior de Ilan Șor. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Potrivit unei investigații făcute anul trecut de Jurnal TV, fiul mai mic al lui Iurie Leancă ar fi învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Acesta din urmă ar fi plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. Anterior, rugat să comenteze acest subiect, Iurie Leancă a spus că extrasele bancare prezentate de jurnaliști ar minți. La rândul său, Ilan Șor, când a fost întrebat dacă a achitat sau nu studiile fiului lui Iurie Leancă, a spus că nu-și amintește.

Vezi și:

/DOC/ Cum a răspuns Procuratura la cererea lui Carp privind studiile fiului lui Leancă, ce ar fi fost achitate de Șor

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!