/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO. VIDEO/ UPDATE Ce spune poliția despre contramanifestația din fața Guvernului. „Toți credeau că sunt aceleași persoane care vin să protesteze”

missing
23 mai 2019, ora 13:18

UPDATE: 13:18 Colonelul Gheorghe Cavcaliuc a menționat pentru presă că de la început nu știa despre persoanele care organizează un alt protest și că inițial s-a crezut că manifestanții ar fi dintr-un singur flashmob. 

„Serviciul operativ lucrează pentru a stabili. Primele informații cu privire la un alt grup de persoane, care se adunau acolo au fost stabilite cu puțin înainte de a se porniți aici. Toți credeau că sunt aceleași persoane care vin să protesteze. Ministerul Afacerilor Interne a întreprins toate măsurile. Acum toate persoanele sunt în siguranță, pot protesta pașnic”, a spus Cavcaliuc.

De asemenea, acesta spune că persoanele care au înjurat în spațiile publice sau au comis alte încălcări vor fi trase la răspundere conform Codului Penal al Republicii Moldova.

UPDATE: 12:53 Contramanifestație la flashmobul organizat de Blocul ACUM în fața clădirii Guvernului. Mai multe persoane s-au adunat cu pancarte.

Aceștia scandează împotriva președintelui PPDA Năstase și președinta PAS Maia Sandu „Maia Sandu și Andrei cerșetorii nației”.

UPDATE: 12:13 Flashmob în fața clădirii Guvernului. Mai multe persoane au venit să scandeze împotriva creșterii prețurilor la mai multe produse agricole de primă necesitate. 

În fața Guvernului s-au adunat câteva zeci de oameni cu pancarte și au scandat ”Jos mafia”. Mai mulți polițiști au înconjurat manifestanții.

Blocul ACUM a organizat o manifestație publică de protest împotriva creșterilor abrupte și substanțiale la carburanți, precum și la cartofi.

Majorarea substanțială a prețurilor la benzină și motorină, operată acum câteva zile, trezește suspiciuni de înțelegeri de cartel între importatorii de carburanți. Deși ANRE a aprobat anul acesta o nouă metodologie de calcul care le permite companiilor să stabilească singure prețurile la produse petroliere, acestea au decis, în mod misterios, să majoreze prețurile în aceeași zi și să seteze practic același preț – acțiuni care ar trebui în mod normal penalizate de autorități”, se arată într-un comunicat a Blocului ACUM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram