/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Răspunsul PD-ului la acuzațiile că ar sta în spatele contramanifestației. Ce spun democrații despre protestatarul Munteanu și Țuțu

missing
24 mai 2019, ora 08:09

Partidul Democrat (PD) respinge acuzațiile celor din Blocul ACUM despre faptul că ar sta în spatele contramanifestațiilor de ieri, din centrul capitalei, organizate în timpul protestului celor de la ACUM privind majorările de prețuri la produse. „În ultimul timp, noi observăm foarte clar că de fiecare dată când se spune ceva de coaliție, manifestări, se face referire la PD. Nu este pentru prima dată, de aceea este o continuitate acestor declarații, dar care nu au nimic în comun cu probe concrete sau argumente”, a spus Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PD, pentru TV8.md.

Despre ION MUNTEANU, contramanifestantul care apare în fotografii alături de liderul democraților Vlad Plahotniuc

Vitalie Gamurari spune că chiar dacă la manifestație a participat cineva din Partidul Democrat, acesta a făcut-o în calitate de persoană fizică și că în locul lui Ion Munteanu, contramanifestatul despre care s-a scris ieri că anterior a postat fotografii alături de liderul PD Vlad Plahotniuc, putea fi un exponent de la un alt partid și că acest lucru nu demonstrează faptul că acest partid a organizat acțiunile date.

„Printre cei prezenți puteau fi reprezentanți ai diferitor partite din Republica Moldova, inclusiv poate este cineva care face parte din PD, asta nu presupune că a fost organizată manifestarea nemijlocit de Partidul Democrat. Dacă ar fi fost cineva care era dintr-un partid de extremă, sau unul pro-european, sau de care ar fi fost, fie că a venit să coordoneze sau să se expună, atunci nu putem vorbi că nemijlocit acele partide sunt organizatoare ale acelor evenimente. Putea fi, eu nu neg faptul, ca persoană fizică fiecare are dreptul să se expună și are dreptul să facă ce dorește”, a spus purtătorul de cuvânt al PD.

A participat CONSTANTIN ȚUȚU la contramanifestație? „Nu pot nici să confirm, nici să infirm”

Captură video: Youtube/Jurnal TV

Vitalie Gamurari spune că nu confirmă, dar nici nu infirmă informația precum că la contramanifestație a participat ex-deputatul PD, Constantin Țuțu. Totuși, chiar dacă acesta era el, reprezentantul PD-ului spune că fostul deputat are dreptul și el, ca persoană fizică, să facă ce vrea.

„Nu cunosc, nu am văzut evenimentele , doar din ceea ce s-a publicat… Cel care a spus acest lucru, dacă are confirmare, are probe… Dacă chiar și a fost, iarăși, este o persoană fizică, nu este funcționar public, nu este nici deputat… Nu știu, dacă a fost sau nu a fost, nu pot nici să confirm, nici să infirm, unica ce pot să spun e că nu putem vorbi că există careva argumente să spună că manifestația a fost organizată de PD. Sunt lucruri diferite, participarea ocazională a cuiva dintr-un partid sau altul nu are nimic în comun cu poziția oficială a structurii în cauză”, a fost declarația lui Vitalie Gamurari.

La același subiect:

Un deputat de la ACUM spune că în timpul protestului cineva i-a furat telefonul și a ajuns cu el la sediul PD. Reacția democraților

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram