/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un deputat ACUM cere identificarea persoanelor care au venit ieri la contramanifestație. „Dacă ați recunoscut și voi persoane, rog să scrieți în privat”

missing
24 mai 2019, ora 10:47

Dacă ați recunoscut și voi persoane, rog să scrieți în privat sau să puneți poze în comentarii cu menționarea locului de muncă și funcția”. Aceasta este solicitarea deputatului ACUM, Liviu Vovc pe care a scris-o pe pagina sa de Facebook. Dânsul cere ca persoanele care au venit ieri la contramanifestația Blocului ACUM și au fost recunoscute să anunțe reprezentanții Blocului.

Au probleme mari cu susținătorii dacă au ajuns să scoată șefii de instituții la proteste. Pe unii i-am recunoscut. După mimicile lor înțelegeam că nu prea erau entuziasmați că au fost obligați să facă porcării. Dacă ați recunoscut și voi persoane, rog să scrieți în privat sau să puneți poze în comentarii cu menționarea locului de muncă și funcția”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook. 

De asemenea, acesta a mai scris să o minoră s-ar fi apropiat de reprezentanții Blocului ACUM și ar fi spus acestora că ar fi fost obligată să iasă la contramanifestație.

Dar cel mai grav e că au obligat minori să iasă la protestul lor. O copilă a ajuns la susținătorii blocului ACUM și cu lacrimi în ochi povestea cum au fost impuși de la colegiu să iasă. Pe acest caz urmează sa sesizez Procuratura, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copiilor și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului pentru a investiga, identifica și trage la răspundere pe cei care au impus acești minori să participe la protest”, se mai arată în postarea publicată de Vovc.

Totodată,unul dintre contramanifestanții care au venit ieri la protestul organizat de Blocul ACUM în centrul capitalei apare în fotografii pe rețelele de socializare alături de președintele PD, Vlad Plahotniuc. Numele lui este Ion Munteanu.

De partea cealaltă, Partidul Democrat (PD) respinge acuzațiile celor din Blocul ACUM despre faptul că ar sta în spatele contramanifestațiilor de ieri, din centrul capitalei, organizate în timpul protestului celor de la ACUM privind majorările de prețuri la produse.

Printre contramanifestanții pe motociclete care au venit la protest ar fi fost și Constantin Țuțu, fost deputat din partea PD. Acesta a fost filmat de unul dintre susținătorii Platformei DA, iar înregistrarea a fost postată ulterior pe Jurnal.md, care a scris că Țuțu ar fi condus alaiul de motocicliști.

Jurnaliștii de la Jurnal.md au publicat o imagine de pe rețelele de socializare în care Constantin Țuțu apare pe aceeași motocicletă cu care este surprins contramanifestantul în imaginile video.

Ieri, polița încă nu a identificat motocicliștii care au scandat lângă Palatul Național „Nicolae Sulac” împotriva Blocul ACUM. Aceștia urmau să se autosesizeze asupra acestui fapt.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram