/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un deputat de la ACUM îi cere șefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, demisia, după manifestațiile de ieri, din centrul capitalei

24 mai 2019, ora 07:30

Deputatul blocului ACUM Iurie Reniță spune că Poliția care a intervenit ieri pentru a asigura ordinea publică la manifestațiile din centrul capitalei nu a intervenit atunci când a fost cazul și că șeful-adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, trebuie să-și de demisia. 

„Aș vrea să mă refer la atitudinea polițiștilor și, în mod special, a dlui colonel Cavcaliuc, care a avut un comportament și o prestație lamentabilă. Din multitudinea de pancarte, una mai obscenă decât altă, sunt sigur că ați remarcat-o pe cea care o viza direct pe dna Sandu. Este de o vulgaritate și de o obscenitate incredibilă! Chiar domnul Cavcaliuc n-a văzut-o și n-a reacționat în niciun fel? Atât el, cât și ceilalți polițiști (dealtfel foarte mulți!) au manifestat o totală indiferență față de obligațiunile lor directe de serviciu, față de comportamentul agresiv al contra-manifestanților și față de aceste pancarte obscene. La un moment dat, cineva din mulțime, revoltat de indiferență totală a poliției, insista ca dl Cavcaliuc “să fie dat cu nasul” în acea pancartă extrem de obscenă, poate astfel va vedea și el ce-i scris acolo. Dar lucrurile sunt foarte clare: în niciun caz nu s-a putut de intervenit, deoarece contra-manifestația a fost organizată de către “haiducul Codrilor Orhei” Constantin Țutu și de partidul Democrat, al cărui lider este Vladimir Plahotniuc”, a comentat Reniță pe pagina sa de Facebook.

Această totală indiferență a lui Cavcaliuc, în virtutea funcției oficiale pe care o deține, vis-a-vis de derapajele incredibile ce se produceau acolo și persistența cu care îi susținea pe contra-manifestanții lui Țutu și Plahotniuc, mă obligă să-i amintesc dlui colonel Cavcaliuc despre un caz real, care a avut loc la Ambasada noastră de la București și al cărui protagonist a fost chiar dumnealui. A venit împreuna cu ex-ministrul de Interne, dl Oleg Bălan, cu o scrisoare deja pregătită de la Chișinău pentru a-l obliga pe criminalul recidivist Vitalie Proca să recunoască că Plahotniuc l-a plătit pentru a-l lichida pe Gorbunțov. După întrevederea cu Proca, aflat în penitenciar, cel din urmă n-a acceptat planul lui Cavcaliuc, pus la cale la Chișinău doar ca să placă șefilor politici de atunci și să fie avansat. I-aș sugera respectuos dlui colonel Cavcaliuc să-i trimită măcar acum lui Plahotniuc acea scrisoare, ce trebuia să fie semnată de recidivistul Proca. Poate îl va ajuta cumva în bine pe liderul PDM-ist, deoarece se zvonește că ar avea și el probleme de sănătate”, a mai spus Iurie Reniță.

Deputatul a comentat că Gheorghe Cavcaliuc trebuie să demisioneze benevol din funcție sau să fie eliberat: „Ar fi un gest firesc și de demnitate. Nu te pliezi (închini) în funcție de cine a fost sau este astăzi la putere, doar sunteți polițiști imparțiali și neangajați politic! Demisia se impune!”, a scris Reniță.

Vezi și:

Polița încă nu a identificat motocicliștii care au scandat lângă Palatul Național „Nicolae Sulac” împotriva Blocul ACUM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram