21 de conducători auto s-ar putea alege cu închisoare de până la șase ani sau amendă în mărime de la 100 de mii la  200 de mii de lei pentru că au încercat să mituiască polițiștii de patrulare. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, doar 21 de șoferi ar fi încercat să mituiască polițiștii și aceste cazuri au fost înregistrate în cadrul „activităților desfășurate pe întreg teritoriul Republicii Moldova” în perioada iunie-mai.

Dintre acestea, șapte s-au înregistrat în municipiul Chișinău, cinci pe traseul Orhei-Bălți, Chișinău-Ungheni și șoseaua Balcani, cinci în regiunea de nord a țării și câte un caz la Strășeni, Ialoveni, Cimișlia și Comrat.

Conducătorii auto au propus mijloace financiare de la 100 de lei până la 10 000 de lei, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, pentru diverse încălcări cum ar fi, conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate, încălcarea limitei de viteze și  lipsa permisului de conducere, exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din față umbrite, pentru parcare neregulamentară, precum și conducerea automobilului cu permis de conducere fals.