/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Meteorologii au emis un nou COD GALBEN de averse puternice cu grindină și vijelie în rafale

missing
25 mai 2019, ora 15:15

Serviciul Hridrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteo – Cod galben de averse puternice cu descărcări electrice și grindină. De asemenea, se va înregistra vijelie în rafale de până la 15-20 de m/s.

Avertizarea meteo este valabilă începând de sâmbătă ora 18.00 până duminică dimineața, ora 06.00.

Meteorologii avertizează că precipitaţiile acumulate pot duce la inundarea gospodăriilor aflate în zonele joase (la baza versanţilor), pe unele râuleţe şi cursuri mici de apă sunt posibile creşteri locale ale nivelului apei, izolat cu ieşirea ei în luncă.

De asemenea, se poate produce blocarea reţelelor de canalizare, eroziunea solului, înnămolirea şi pătulirea culturilor cerealiere, prăşitoare şi legumicole și este posibilă apariţia fenomenului de acvaplanare, care poate să ducă la pierderea controlului direcţiei de mers a autovehiculului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram