/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Ordinul lui Putin, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

Cetățenii români din Republica Moldova sunt așteptați astăzi la vot pentru a-și alege eurodeputații. Lista secțiilor de votare

missing
26 mai 2019, ora 08:19

Cetățenii cu români din Republcia Moldova sunt așteptați astăzi la urne pentru a alege reprezentanții partidelor din România care vor ajunge în Parlamentul European. 

În Republica Moldova sunt deschise 36 de secții de votare. Dintre acestea, 12 secții de votare vor fi deschise în Chișinău și două la Bălți.

Câte una vor fi deschise în orașele Ungheni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Telenești, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Călărași, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Giurgiulești, Leova și în satele Durlești, Bardar și Carabetovca.

România va avea în total 32 de europalamentari la Bruxelles. Numărul total de euroaleşi, din toate cele 28 de state membre, este de 751.

Astăzi se încheie alegerile pentru Parlamentul European când 21 de state membre vor organiza scrutinul electoral european, iar toate rezultatele din cele 28 de ţări vor fi anunţate duminică seara după închiderea urnelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram