/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Iurie Leancă nu intră în Parlamentul European? Primele estimări oficiale pentru România - publicate

missing
26 mai 2019, ora 23:44

Partidul Pro România, pe listele căruia candidează și fostul premier moldovean Iurie Leancă, ar obține doar două locuri în Parlamentul European. Cel puțin asta arată primele estimări publicate de instituție, făcute în baza exit-pollurilor românești. Iurie Leancă este poziționat pe locul nrumărul patru pe listele formațiunii.

Primele estimări publicate de Parlamentul European arată că partidul „Pro România” ar fi fost votat de aproape 6% dintre români, ceea ce înseamnă că i-ar reveni două locuri în plenul european – de două ori mai puțin decât prevedeau estimările făcute înainte de alegeri.

Deși este poziționat pe locul patru  în listele partidului, fostul premier Leancă are șanse să ajungă europarlamentar dacă „Pro România” ar obține trei locuri. Asta, pentru că liderul formațiunii și capul listei – Victor Ponta, a anunțat public că își va păstra mandatul de deputat în Parlamentul român.

Partidul lui Ponta a fost depășit cu scoruri de circa patru ori mai mari de către PSD, PNL și USR +, care au atras circa 25% din voturi fiecare, conform exit-pollurilor. Rezultatele finale pentru România la europarlamentare sunt așteptate după miezul nopții.

Grafic: rezultate-alegeri.eu

Iurie Leancă a declarat anterior că a ajuns pe lista candidaților Partidului PRO România pentru alegerile europarlamentare, datorită prieteniei cu Victor Ponta, ex-prim-ministru al României și președintele acestei formațiuni. Totuși, Leancă menționa atunci că nu renunță la viața politică din Republica Moldova, deși PPEM nu a participat la alegerile parlamentare din acest an, și susține că va folosi experiența din campania electorală pentru Parlamentul European în viitoarele alegeri din Republica Moldova, cum ar fi alegerile locale din acest an.

Rezultatele obținute de partidele românești, conform primelor estimări:

Sursa: rezultate-alegeri.eu

 

Felicia Crețu,

Corespondent la Bruxelles

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram