/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC.VIDEO/ Câțiva deputați ACUM au depus un demers către Procuratura Generală. Aceștia cer informații despre privatizarea mai multor bunuri publice

missing
27 mai 2019, ora 12:13

Câțiva deputați ACUM au depus un demers către Procuratura Republicii Moldova, privind privatizarea cantinei Guvernului, vilei cu statut de monument istoric și Casei presei (circa 2000 metri pătrați).

Aceștia au expediat Agenției Proprietăți Publice o solicitare de informație și au solicitat să le fie prezentate informații: dacă cantina Guvernului, o vilă cu statut de monument istoric și o partea din clădirea Casei Presei au fost înstrăinate și care este baza legală de privatizare a acestora, care este adresa și suprafața exactă a obiectelor privatizate, dacă în cazul cantinei și vilei au fost privatizate și terenurile aferente sau dacă obiectele respective în ajunul privatizării au fost transmise în locațiunea viitorilor proprietari.

În aprilie 2019, rise.md a publicat o investigație despre mai multe imobile din Chișinău care aparțineau statului și care au ajuns pe mâini private la prețuri mai mici decât cele de piață. Printre ele – fosta cantină a Guvernului, o vilă cu statut de monument istoric și aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei. Pentru a putea cumpăra clădirile pe bani mărunți, proprietarii le-au luat inițial în arendă, iar câteva luni mai târziu au solicitat privatizarea lor.

Toată investigația poate fi citita AICI.

Foto: Facebook/ Alexandr Slusari

Foto: Facebook/ Alexandr Slusari

Foto: Facebook/ Alexandr Slusari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram