/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

În Chișinău a fost lansată procedura de licitație pentru ticketarea electronică! #Ceurmează?

27 mai 2019, ora 15:01

Autoritățile municipale din capitală anunță că au demarat procedurile de licitație pentru implementare proiectului de E-ticketing (ticketarea electronică) în transportul public din Chișinău. 

„Este un proiect pe care mă ambiționez să îl realizez în acest an. E-ticketing va aduce optimizarea costurilor, ridicarea veniturilor din vânzarea biletelor și mai multă comoditate pentru locuitori și oaspeții orașului”, a anunțat primarul interimar Ruslan Codreanu pe rețelele de socializare.

Anterior, reprezentanții Direcției transport Chișinău spuneau că una dintre posibilitățile de a implementa acest proiect va fi de a instala la ușile de intrare și ieșire în troleibuze și autobuze a unor receptori care să ducă evidența numărului de pasageri și șoferul să vadă aceste date.

Autoritățile municipale promiteau anterior că ticketarea electronică în transportul public din capitală va fi implementată încă din toamna anului 2018.

Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu a declarat pentru TV8.md că procedura de înregistrare a agenților economici la licitație va dura de la 35 la 60 de zile. 

„Am făcut caietul de sarcini din perspectiva ca inclusiv și agentul economic să poate să vină să ne ofere un serviciul mai calitativ. Nu am pus rigori foarte stricte, dar să facem, într-un fel și concurs de idei între agenții economici. Vedem deja cu ce oferte o să vină și agenții economici”, a spus edilul interimar.

De ce a durat atât de mult?

„Încă de când eram consilier municipal sa venit cu ideea de ticketare electronică, dar costul era de 110 milioane de lei pe bugetul municipiului, ceea ce noi într-un an niciodată nu vom putea implementa sistemul pentru că nu este posibil într-un an bugetar să ne permitem așa o sumă de bani. Au mai fost schimbați și șefii de Direcție care au mai schimbat caietul  de sarcini”, ne-a spus Ruslan Codreanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram