/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 814: Armă secretă, teroare la Harkov și noi explozii în Crimeea! Zelenski: Am trecut la contraofensivă

Cei de la ACUM discută între ei despre modificarea Legii Procuraturii! De ce reprezentanții PG nu au mers la consultări

missing
28 mai 2019, ora 12:01

În sala Parlamentului unde au loc discuții publice la subiectul modificării Legii cu privire la Procuratură sunt prezenți doar deputați din Blocul ACUM, care au inițiat consultările, câțiva reprezentanți ai societății civile și jurnaliști. De la consultări lipsesc deputați din alte fracțiuni și reprezentanții Procuraturii Generale (PG). Cei din urmă ne-au confirmat că au primit o invitație la eveniment, însă afirmă că nu au mers din motiv că discuțiile publice au tentă politică. 

„Este o acțiune cu tentă politică evidentă, o nouă încercare de a atrage Procuratura Generală în luptele politice ale unor partide. Procuratura nu o dată a declarat public că nu va da curs și nu va participa la acțiuni cu tentă politică, motiv pentru care nici de această dată nu va participa la evenimentul enunțat.

Cât privește subiectul abordat în invitație, amintim tuturor că actuala Lege cu privire la Procuratură, pusă în aplicare de la 1 august 2016, a fost elaborată de către un grup interdepartamental de juriști, prezidat chiar de către un ONG național, legea a fost votată cu un larg consens în Parlament și a beneficiat de expertiza internațională, inclusiv cea a Comisiei de la Veneția”, menționează reprezentanții Procuraturii Generale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram