/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO. VIDEO/ „Procuratura s-a mutat”, iar clădirea Procuraturii a rămas în paragină... Care va fi soarta de mai departe a edificiului

missing
29 mai 2019, ora 12:17

După ce angajații Procuraturii Generale (PG) s-au mutat la „casă nouă”, fosta clădire care a găzduit procurorii de la PG a rămas în paragină. Pe scările clădirii crește buruian, iar pe alocuri tencuiala stă să cadă. 

În timp ce angajații Procuraturii Generale se pregăteau să treacă în sediul nou de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, clădirea de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni a fost dată în proprietatea altor două instituții de stat: Autoritatea Națională de Integritate și Serviciul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. 

Angajații celor două instituții urmează să se mute aici după ce clădirea va fi reparată capital. Vicedirectorul ANI Lilian Chișcă spune că Autoritatea va ocupa primele două nivele ale clădirii și o anexă. Potrivit lui, instituția a lansat licitațiile pentru a găsi agenții economici care să facă reparații în clădire, atât în interior, cât și în exterior.

Astfel, în prezent clădirea nu este întreținută în niciun fel. Se achită doar paza, serviciu pentru care plătesc cei de la Serviciul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Când ar putea să se mute ANI-ul la sediul nou și alte detalii la acest subiect, urmăriți deseară în buletinele de știri de la TV8 de la ora 19:00 (în limba română) și la ora 21:00 (în limba rusă).

Angajații PG s-au mutat la sediul nou de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt la finele anului trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram