/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Igor Dodon a înfrățit ieri Găgăuzia și două raioane din Moldova cu niște regiuni ale unei republici din Federația Rusă

missing
30 mai 2019, ora 09:07

Președintele țării Igor Dodon a înfrățit ieri Autonomia Găgăuzia, raionul Ocnița și raionul Basarabeasca, cu niște regiuni din Republica Başkortostan, parte a Federației Ruse. Despre acest lucru șeful statului a scris pe Facebook. 

La Ufa, capitala Republicii Başkortostan, Igor Dodon spune că s-a întâlnit cu Radiy Khabirov, președinte interimar.

„În cadrul dialogului cu domnul Khabirov am subliniat caracterul strategic al parteneriatului dintre Republica Moldova și Federația Rusă la nivelul șefilor de stat, precum și necesitatea aprofundării cooperării dintre regiunile țărilor noastre. Am constatat cu satisfacție că cifra de afaceri dintre Moldova și Rusia in anul 2018 este de aproape un miliard de dolari”, a comentat ulterior șeful statului pe Facebook.

Dodon spune că l-a invitat pe Khabirov să viziteze Republica Moldova în luna septembrie a acestui an, când la Chișinău va avea loc Forumul Economic Moldo-Rus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram