/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 815: As ucis, scut estic și atacuri reciproce! Zelenski se așteaptă la o ofensivă mai amplă a Rusiei

„Sunt copil și eu tot vreau să învăț”. Părinții romi sunt îndemnați să-și dea copiii la școală

missing
01 iunie 2019, ora 12:28

Coaliția „Vocea Romilor” a organizat astăzi un flashmob în centrul capitalei prin care au îndemnat părinții romi să-și dea copiii la școală. Paticipanții au scandat „Sunt și eu copil, nu sunt cioară!” și au îndemnat autoritățile publice locale să țină cont de programul prelungit în școli pentru copiii romi și să aloce resursele financiare necesare.

„Sesizăm atât autoritatea publică locală, cât și Ministerul Educației în legătură cu faptul că deși există un program prelungit în școli pentru copiii romi, aceștia nu ajung să beneficieze de el”, a spus secretarul Coaliției „Vocea Romilor”, Marin Alla.

Organizatorii au atras atenția asupra faptului că fiecare copil rom trebuie să beneficieze de acest program prelungit de studii.

Participanții au organizat o mică scenetă prin care au arătat cum un copil rom cere ajutorul familiei pentru a-și face temele pentru acasă, însă aceștia nu-l pot ajuta.

Organizatorii susțin că în multe școli din Republica Moldova încă se întâlnește fenomenul discriminării față de copiii romi.

În localitățile populate de romi rata de școlarizare este de aproximativ 20%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram