/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Kozak, după întâlnirea cu Dodon: „În cazul alegerilor anticipate, acestea trebuie să aibă loc după recomandările Comisiei de la Veneția”

missing
03 iunie 2019, ora 17:09

Dmitrii Kozak, vicepremier rus și reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, a declarat astăzi, după întrevederea cu președintele țării Igor Dodon, că în cazul în care în Republica Moldova vor avea loc alegeri anticipate, acestea trebuie să aibă loc în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția. 

„Noi nu avem de gând să ne implicăm, dar dacă vor fi alegeri anticipate acum sau peste o perioadă, atunci în cadrul acestor alegeri trebuie să se ia în considerație de către cei care împărtășesc în exclusivitate vectorul european că trebuie să se țină cont de recomandările Uniunii Europene și a Comisiei de la Veneția pentru a modifica sistemul electoral așa ca acesta să fie unul transparent și clar”, a declarat Kozak.

Vicepremierul rus a spus că a venit la Chișinău pentru a exprima poziția Federației Ruse cu privire la decizia pe care ar urma să o ia actorii politici din Republica Moldova cu privire la viitoarea coaliție parlamentară.

În același timp, președintele Igor Dodon a spus că a vorbit cu oficialul rus despre exporturi, migranți și problema transnistreană.

Șeful statului a spus că mâine ar putea organiza o nouă conferință de presă, împreună cu Dmitrii Kozak.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram