/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

Și socialiștii s-au întâlnit cu Johannes Hahn. Care a fost subiectul discuțiilor

missing
03 iunie 2019, ora 12:24

Și cei din Partidul Socialiștilor s-au întâlnit astăzi cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politică de Vecinătate, aflat în vizită la Chișinău, alături de alți reprezentanți ai partenerilor europeni ai Republicii Moldova. 

Potrivit reprezentanților PSRM, în cadrul discuțiilor, deputații socialiști i-au informat pe reprezentanții UE despre poziția lor privitoare la depășirea blocajului politic în care se află Republica Moldova și despre decizia care a fost luată la ultimul Consiliu Republican al PSRM, de a purta discuții cu cei din Blocul ACUM, privind crearea unei majorități parlamentare.

„PSRM a constatat, din păcate, că reprezentanții Blocului ACUM până astăzi practic au refuzat să analizeze ofertele noastre pentru a porni un dialog. În același timp, PSRM menționează că rămâne deschis pentru o discuție, însă timpul în care mai pot fi luate anumite decizii se apropie de final. În curând ar putea urma dizolvarea Parlamentului și anunțarea alegerilor anticipate”, se menționează într-un comunicat al PSRM.

Reprezentanții PSRM susțin că le-au spus partenerilor europeni despre faptul că nu-și doresc alegeri anticipate și nici nu pot să se opună deciziei Consiliului Republican al partidului.

„Credem că pe parcursul acestei săptămâni dialogul mai poate fi reluat, pentru a fi găsită o soluție care mulțumească ambele părți, dar și interesele alegătorilor și ale țării”, mai spun reprezentanții PSRM.

Johannes Hahn s-a întâlnit azi la Chișinău și cu reprezentanții Blocului ACUM și cu reprezentanții Partidului Democrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram