/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

ULTIMA ORĂ! UPDATE: Decizia PPDA - vor vota un candidat al PSRM doar dacă va fi unul integru. Ce condiții impun aceștia

missing
06 iunie 2019, ora 14:13

Membrii Consiliului Național Politic al Partidului Platforma DA (PPDA) au decis că acceptă și ei un speaker al PSRM. Aceștia impun însă niște condiții: ca fiecare deputat din PSRM să facă declarații în scris că vor vota și ei legile de dezoligarhizare a țării. 

Andrei Năstase, președintele PPDA, a spus că fracțiunea pe care o conduce va vota un candidat al socialiștilor doar dacă acesta va fi unul integru, neimplicat în scheme de corupție și doar după ce vor fi îndeplinite anumite condiții.

„Nu stabilim nume, nu personalizăm procesul”, a spus Năstase, răspunzând la întrebarea dacă o să o voteze anume pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului.

Printre condițiile enunțate de liderul PPDA sunt: votarea chiar la viitoarea ședință a Parlamentului a pachetului de legi antioligarhice; hotărârea privind data organizării alegerilor locale; anularea sistemului electoral mixt; demiterea șefului SIS; modificarea Legii Procuraturii pentru a putea fi demis actualul procuror general; modificarea Codului Electoral, pentru a putea fi demisă conducerea Comisiei Electorale Centrale; anularea Legii privind acordarea cetățeniei prin investiții; crearea unei comisii parlamentare care să ancheteze spălările de bani prin intermediul sistemului judecătoresc ș.a.

Membrii Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate s-au întrunit ieri într-o ședință similară, la care au decis că acceptă să voteze un speaker propus de Partidul Socialiștilor, dacă cei din urmă acceptă să-și dea votul pentru pachetul de legi antioligarhice, propus anterior de ACUM.

Socialiștii se vor întruni în ședința Consiliului Republican mâine, la ora 15:00, pentru a decide cu cine vor porni negocierile pentru crearea unei majorități parlamentare: cu ACUM sau cu PDM. O altă variantă ar fi ca ei să nu accepte nicio ofertă și să se creeze premize pentru organizarea alegerilor anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram