/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Pasajul subteran de lângă Academia de Științe, reparat pe ritmuri de muzică lăutărească

missing
06 iunie 2019, ora 08:02

Pasajul subteran, criticat acum două luni de un vlogger englez, a început să fie reparat. Și nu oricum, ci cu muzică lăutărească și poezii. Poate măcar așa, muncitorii vor reuși să readucă la viață trecerea, conform termenului planificat – mai exact până la sfârșitul acestei luni. Lucrările costă în jur de un milion de lei, iar pentru anul curent municipalitatea și-a propus să renoveze în total opt treceri subterane.

Binedispuși, muncitorii tencuiesc de cu zor pereții subteranei. Doi dintre ei se pricep și la poezii sau cântece, iar improvizațiile lor îi înveselesc pe trecători, iar un trecător a venit și cu sfaturi pentru autoritățile municipale: „Pereții ar trebui să fie mai deschiși. Fiindcă este întunecat aici. Dacă ar fi culoarea galbenă, ar fi mai bine”.

Lucrările au început acum două săptămâni și se vor încheia la sfârșitul lunii. Costul lor este de un milion de lei, bani alocați din bugetul capitalei.

VASILE CHIRILESCU, PURTĂTOR DE CUVÂNT PRIMĂRIA CHIȘINĂU: „Acolo au loc lucrări de tencuială a tavanelor, pereților. Acum se lucrează la rețeaua de iluminat, care va fi modernizat în totalitate. Au loc lucrări de turnare a scărilor, care ulterior vor fi placate cu piatră de granit”.

Potrivit Primăriei Chișinău, în acest an vor fi reabilitate opt pasaje pietonale subterane. Următorul pe listă este pasajul care se află la intersecția străzii Ciuflea cu bulevardul Ștefan cel Mare. Pentru cele opt subterane, în bugetul municipal au fost prevăzute zece milioane de lei. În capitală sunt în jur de 20 de treceri de acest tip. Recent, una dintre ele, aflată lângă magazinul Unic, a fost inundată din cauza ploilor torențiale.

Reporteră: Ana Sârbu
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram