/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Salariile moldovenilor în primul trimestru al anului. Vezi joburile plătite cu 15 mii de lei pe lună

missing
07 iunie 2019, ora 12:01

În primul trimestru al anului 2019, salariul mediu lunar în R. Moldova a fost de 6 923 de lei, cu 17% mai mult față de perioada similară a anului trecut, anunță Biroul Național de Statistică. Moldovenii care muncesc în sectorul bugetar, au avut un salariu mediu de 6 842 lei, iar cei din sectorul economic au câștigat în medie cu o sută de lei mai mult, adică 6 954 de lei pe lună.

Cele mai mari salarii le primesc cei care lucrează în domeniul IT, în medie câte 15 mii de lei pe lună și angajații din domeniul financiar și asigurări – câte 12 mii de lei.

Profesorii și medicii sunt remunerați în mediu cu câte șase mii de lei pe lună, iar oamenii de artă primesc chiar cu o mie de lei mai puțin.

Cele mai mici salarii rămân a fi în agricultură, silvicultură și pescuit. Oamenii angajați în aceste domenii primesc lunar salarii de patru mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram