/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/SURSE/ Nume propuse de Blocul ACUM la conducerea a două ministere

missing
07 iunie 2019, ora 15:27

Deși ieri Maia Sandu a anunțat că ar exista deja o listă cu persoanele pe care le propun la șefia ministerelor, surse din cadrul Blocului ACUM ne anunță că abia la această oră se discută despre candidați.

Pentru funcția de ministru al Economiei, ar fi fost înaintat Vadim Brânzan, care locuiește în prezent în Statele Unite ale Americii. În 2016, Brânzan a fost candidat independent la alegerile prezidențiale.

Vadim Brânzan este plecat de mai bine de două decenii în SUA. Și-a făcut studiile la „Harvard Business School”, unde a obținut masterul în administrarea afacerilor (Master of Business Administration). După absolvire a fost angajat la „Merrill Lynch”, una din cele mai mari trei bănci de investiții din lume.

Pentru funcția de ministru al Educației, Blocul ACUM discută candidatura Lilianei Onofrei, vicepreședinte al PAS. Aceasta a fost viceministru al Educației în perioada 2012-2013, când la conducerea ministerului se afla Maia Sandu. Anterior, a fost director de program la SOROS.

Liliana Onofrei și-a făcut studiile la Universitate de Stat, specialitatea Limba și Literatura Română, iar în 2002 a studiat la „Teachers College”, Universitatea Columbia, New York SUA.

Amintim că ieri seara, în cadrul unei emisiuni televizate, Maia Sandu a declarat că au identificat persoane profesioniste pentru conducerea ministerelor și ar vrea să discute toate candidaturile cu Partidul Socialiștilor. Majoritatea candidaților ar fi din diasporă, cu CV-uri foarte bune. Tot ea a precizat că socialiștii nu au avut pretenții anterior ca ministerele să fie conduse de oameni competenți, care nu sunt membri ai niciunui partid.

Pe de altă parte, PSRM a anunțat că insistă în continuare să preia conducerea Ministerelor de Interne, Externe și Apărării în viitorul Guvern.

Blocul ACUM are deja lista potențialilor miniștri și dorește să o prezinte mâine socialiștilor. Cine sunt candidații

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram