/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un deputat ACUM cere ajutor diasporei. Ce pot să facă moldovenii din afară

09 iunie 2019, ora 19:15

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, vine cu un îndemn la adresa moldovenilor stabiliți peste hotarele R. Moldova pe care îi roagă să urmărească ce scrie presa din străinătate despre evenimentele politice de la Chișinău și să sesizeze redacțiile, dacă observă că au comis vreo inexactitate. Politicianul explică de ce este foarte important acum ca opinia publică internațională să înțeleagă corect ce se întâmplă în R. Moldova.

„Eu cred că lobbyiștii lui Plahotniuc și-au făcut zilele astea lucrul binișor. În timp ce noi votam și îi dădeam jos, ei comunicau cu presa internațională. Pentru că în presa internațională sunt unele chestii cam ambigui, pe alocuri. De exemplu, Associated Press l-a botezat pe Pavel Filip președinte interimar. Probabil o fi trimis briefing notes din care s-au mai scurs și în trecut.

Vă rugăm să postați în engleză (și alte limbi) cât mai mult. Postați declarațiile de recunoaștere a noului Guvern condus de Maia Sandu. Și vă rugăm MULT! Dacă vedeți vreun articol cu vreo formulare tendențioasă sau inexactă, cât de ambiguă și inofensivă, luați legătura cu redacția, fiecare din voi, și corectați-i respectuos.

Noi încercăm să corectăm situația, dar cu ajutorul vostru o să ne fie mai ușor. Faceți un bine țării. Acum e timpul să ajutăm opinia publică internațională să înțeleagă ce se întâmplă în Moldova. E încurcată situația, dar așa e scoaterea PAȘNICĂ a țării din captivitate, în limitele Constituției. Greu de explicat, dar haideți să încercăm. E un lucru concret cu care puteți ajuta de oriunde sunteți în lumea asta”, scrie Dumitru Alaiba.

Amintim că magistrații Curții Constituționale au stabilit că democratul Pavel Filip trebuie să preia interimatul funcției de șef al statului și au declarat drept ilegal noul Guvern condus de Maia Sandu.

Pe de altă parte, autoritățile europene recunosc schimbările care au avut loc zilele acestea în politica de la Chișinău și anunță că vor colabora cu noul Executiv.

ULTIMA ORĂ! Uniunea Europeană recunoaște Guvernul Sandu și e gata să colaboreze cu noul Cabinet de Miniștri

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram