/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ După ce Maia Sandu a devenit premier, fotoliul ei de deputată a devenit liber. #Ceurmează

missing
09 iunie 2019, ora 16:27

După ce Maia Sandu a fost aleasă prim-ministră, fotoliul ei de deputată a rămas liber. Aceeași situație este și în cazul lui Andrei Năstase, numit ministru al Afacerilor Interne. Reporterul TV8, Sergiu Niculiță, a întrebat-o pe Maia Sandu cum se va proceda mai departe, cu mandatul ei de parlamentară. 

„Conform legii, urmează să fie organizate alegeri și o să vă comunicăm mai târziu cine este candidatul Blocului ACUM pentru circumscripția unde am fost eu aleasă”, a spus Maia Sandu.

Premierul spune că se va decide ulterior, când vor fi organizate alegerile: „Acest lucru trebuie să-l decidem în funcție de situație. Legea spune că eu pot să dețin în același timp și funcția de deputat și cea de prim-ministru timp de o lună de zile”, a spus Sandu.

Maia Sandu a devenit deputată cu voturile alegătorilor din circumscripția Europa de Vest.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram