Marea Britanie, Franța, Germania, Polonia și Suedia au emis o declarație comună cu privire la recunoașterea și sprijinul noului Parlament și Guvern al Republicii Moldova. 

„Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia au urmărit cu atenție evoluțiile recente din Republica Moldova. În urma alegerilor parlamentare a fost creată o majoritate, aleasă în mod democratic și care a luat decizii importante, inclusiv formarea unui nou Guvern.

În actuala criză constituțională, privim și susținem Parlamentul Republicii Moldova ca reprezentant al poporului Republicii Moldova și- considerăm cel mai bun loc pentru a discuta toate problemele politice, inclusiv cele controversate.

Chemăm șa calm și reținere. Toate părțile poartă răspundere pentru soluționarea acestei crize constituționale prin mijloace pașnice”, este declarația celor cinci țări europene.

Astăzi, după o întâlnire cu ambasadorii țărilor UE la Chișinău, vicepreședintele PDM Andrian Candu a făcut apel la conducerea PSRM și ACUM să vină la un dialog comun. La rândul lor, PSRM și ACUM au îndemnat PD-ul să elibereze instituțiile statului și să vină în Parlament la muncă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!