/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Pânzari le trimite polițiștilor mesaje private? Le-ar fi cerut să i se subordoneze în continuare

missing
10 iunie 2019, ora 16:30

După ce Maia Sandu a întrunit astăzi în ședință Cabinetul de miniștri și noul conducător al Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Năstase a cerut demisia șefului Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, polițiștii ar fi primit mesaje de la acesta, prin care au fost îndemnați să i se subordoneze în continuare, fiindcă noul Guvern este nelegitim.

Un polițist care a primit un astfel de mesaj a trimis textul redacției TV8.

„Salutare, colegi! Vin cu claritate în situația creată. Nu este legitim așa numitul Guvern, conform hotărârii Curții Constituționale și mai ilegală și aiurea este așa numita HG de azi, cu privire la destituirea șefului IGP (toți sunteți juriști, găsiți acolo 10 motive de ilegalitate). Prin urmare, conlucrăm, ne subordonăm, asigurăm liniștea și siguranța în țară. Odată și odată eu voi pleca din această funcție, dar asta trebuie să fie în strictă conformitate cu norma legală. Succese tuturor!”, ar fi scris Pânzari.

Tot astăzi, Ministerul Afacerilor Interne a plasat un anunț prin care spune că  instituțiile subordonate activează în continuare conform atribuțiilor, asigurând ordinea și liniștea publică în strictă conformitate culegea.

„Ministerul Afacerilor Interne și angajații săi sunt în serviciul cetățeanului și al statului și nu acționează în funcție de indicațiile politicienilor. Pentru noi Constituția rămâne legea supremă”, spune MAI.

„Recomandăm tuturor celor care încearcă în aceste zile să implice imaginea instituției noastre și a conducătorilor în jocuri politice: să nu provoace angajații care sunt antrenați în asigurarea ordinii publice, să nu vehiculeze cu informații neveridice în care suntem vizați, să manifeste respect pentru oamenii care poartă uniformă și să nu se implice în acțiuni ilegale pentru care pot fi trași la răspundere”, și-a încheiat instituția mesajul.

Amintim că astăzi, noul Cabinet de miniștri l-a demis pe șeful IGP, Alexandru Pânzari, iar în locul acestuia a fost numit Gheorghe Balan, fost judecător cunoscut opiniei publice pentru criticile aduse sistemului judecătoresc din R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram