/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un grup de angajați ai Ministerului Sănătății către Silvia Radu: „Guvernul nelegitim este cel din care faceți parte dumneavoastră”

missing
10 iunie 2019, ora 14:16

Un grup de angajați ai Ministerului Sănătății ar fi transmis către Silvia Radu, ministrul Sănătății în Guvernul Filip, o scrisoarea anonimă în care menționează că „Guvernul nelegitim este cel din care faceți parte dvs”. Expeditorii ar fi participat, de dimineață, la o ședință a staff-ului ministerial, iar ulterior ar fi emis scrisoarea anonimă pentru a se face auziți.  Scrisoarea a fost dezvăluită într-un mesaj transmis anonim pe adresa redacției agora.md. 

Scrisoarea ar fi primit și un răspuns din partea lui Radu: „Acest mesaj este FALS”, ar fi scris aceasta.

Mai jos este prezentat mesajul care ar fi fost înserat în e-mailul remis pe adresa Silviei Radu și e-mailul oficial comun al angajaților MSMPS:

Stimată doamna (fostă) ministru, stimați colegi,

Am participat cu toții la mica ședință organizată și pentru că nu v-a interesat opinia noastră, o transmitem confidențial. Poate nu o împărtășesc toți, dar majoritatea.

Guvernul nelegitim este cel din care faceți parte dvs. și vă explic de ce, și pentru ceilalți colegi care nu au reușit să intre în esență. Și dacă Curtea Constituțională (coruptă) a dat niște hotărâri ilegale, nu înseamnă că sunteți constituționali. Și cu toate că nu sunt jurist, legislația pot să o citesc.

Conform Constituției Republicii Moldova, Art. 85. Dizolvarea Parlamentului alin (1) În cazul imposibilității formăriin Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, Președintele Republicii Moldova, după consultarea fracțiunilor parlamentare, poate dizolva Parlamentul.

Conform Codului Civil al Republicii Moldova, Termenul stabilit în săptămâni, luni sau perioadă care cuprinde mai multe luni (ani, semestre, trimestre) expiră în cazul prevăzut la art. 261 (alin1) în acea zi a ultimei săptămâni sau ultimei luni care, prin denumirea sau numărul ei corespunde zilei în care a survenit evenimentul sau momentul în timp respectiv iar în cazul prevăzut la art.261 alin 2 el expiră în acea zi a ultimei săptămâni sau a ultimei luni care precedă ziua în care, prin denumirea sau numărul ei, corespunde zilei în care a început să curgă termenul.

Spre exemplu, dacă validarea Parlamentului a fost pe 9 martie, termenul expiră pe 9 iunie, și dacă 9 iunie e duminică, atunci e 10 iunie. Să vă fie mai clar, trei luni nu sunt egale cu 90 de zile, așa că ce s-a făcut sâmbătă în Parlament este total legal, iar Guvernul Filip și Plahotniuc este ilegal. 

Sunt persoană apolitică și independentă, cine a votat populația acela să conducă, dar în Parlament sunt 61 de deputați care sunt majoritatea, ei sunt cei care să guverneze, cât de tare v-ar plăcea sau nu, sau cât de tare nu ne-ar plăcea Dodon sau alții.

Oamenii din fața clădirii nu sunt apărătorii instituției, ei sunt ocupanții acestora. Lumea se teme să iasă în oraș, iar asta e grav și la sigur nu e democrație. 

Nu spuneți oamenilor să nu se informeze, oamenii neinformați sunt ușor de prostit și de condus. Informați-vă, dragi colegi, că ne fură cu tot cu noi.

Vrem o țară în care să putem trăi și noi și copiii noștri. Iar voi ce faceți este foarte murdar. Vrem demisia dvs. dacă vă considerați persoană onestă și care chiar vreți să faceți bine pentru țară, arătați că vă pasă.

Stimate domnule secretar general de stat, în lipsa ministrului dvs. sunteți persoana care conduce ministerul, vă rugăm să luați atitudine și să respectați legea.

Inacțiunea este la fel pedepsită de lege ca și acțiunea. Aveți o datorie față de țară nu față de partid. Credem în dvs.

Sperăm spre schimbări, că de nu, nu mai rămâne nimeni și nimic din țara asta. 

Un salut

Angajați MSMPS.

Foto: agora.md

În scurt timp, angajații ar fi primit și un răspuns din partea Silviei Radu. „Ascest mesaj este FALS, vă rog să nu vă lăsați provocați și intimidați de informații false. Vă îndemn să apelați la serviciul de presă al Ministerului pentru orice întrebare sau apel din partea presei”, se arată în mesajul care ar fi venit din partea lui Radu.

Foto: agora.md

Mesajul a fost transmis anonim pe adresa redacției AGORA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram