Oamenii aduși organizat în fața Curții Constituționale primesc câte 500 de lei. În schimbul banilor, ei trebuie să stea în fața instituției timp de o zi. O spun chiar ei. Mai exact, sunt aduși în jurul orei 11:00 și stau în fața instituției până la 23:00. Unii vin, alții pleacă, prin rotație. Cei care monitorizează mulțimea ar primi și câte 50 de euro. Remunerarea ar veni din partea Partidului Politic Șor. Solicitați, reprezentanții formațiunii neagă că ar plăti oamenii și spun că este o provocare, scrie Jurnal TV.

Femeia, venită de la Căușeni cu un autocar cu 30 de oameni, a spus că seara, la întoarcere, primesc câte 500 de lei și că partidul Șor e cel care organizează plecarea și remunerarea.

„Este suficient. Ne ajunge. Mulțumim. Banii îi primim seara. Mai întâi mergem la protest după care ne dau banii. Au venit vreo 30 de oameni. Au umblat prin sate… Am mai fost și tot 500 am primit. Până acum am 500. Ieri am fost prima zi și am venit și astăzi”, a povestit femeia.

Unii, care sunt responsabili de organizarea oamenilor și care nu au vrut să vorbească în fața camerei, ar primi câte 50 de euro. Ei ar fi și responsabili de monitorizarea manifestanților în fața Curții Constituționale. Exemplu sunt și tinerii care au încearcat să împiedice echipa Jurnal TV să filmeze și chiar au înjurat jurnaliștii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!