/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Decizie la ședința convocată astăzi de Pavel Filip! Un milion de lei, alocat pentru înlăturarea consecințelor ploilor

missing
11 iunie 2019, ora 18:52

La ședința Guvernului în exercițiu, convocată astăzi de Pavel Filip, s-a decis alocarea unui milion de lei pentru înlăturarea consecințelor ploilor din ultima perioadă în raioanele Fălești, Drochia și Strășeni. Astfel, pentru raionul Fălești au fost repartizați peste 580 de mii de lei, pentru raionul Drochia peste 280 de mii de lei, iar pentru raionul Strășeni – 240 de mii de lei.

,,Având în vedere că în ultima perioadă în mai multe raioane au fost înregistrate ploi abundente, au fost afectate terenurile și culturile agricole, gospodăriile oamenilor, drumurile din localități, în adresa Guvernului au venit mai multe demersuri din partea cetățenilor, președinților de raioane și primarilor. Și trebuie să intervenim “, a menționat Pavel Filip.

În cadrul ședinței, au fost prezentate informații despre starea culturilor agricole, digurilor, drumurilor și privind deconectările de energie electrică din localitățile afectate. Pavel Filip a mulțumit celor 300 de militari, salvatori, pompieri și carabinieri implicați la întărirea digului de la Ștefan-Vodă.

Pavel Filip a cerut Comisiei pentru Situații Excepționale să urgenteze evaluarea pagubelor provocate de ploi în toate raioanele țării, pentru a acorda oamenilor ajutorul necesar.

În ședința precedentă a comisiei, au fost alocate trei milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente în raioanele Ungheni, Orhei și Ocnița.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram