Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 949: Atac masiv, moarte la spital, iar Rusia amenință nuclear! Zelenski: Teroarea rusă nu cunoaște pauză

Dodon ar putea anula mâine decretele semnate de Filip privind dizolvarea Parlamentului și stabilirea zilei alegerilor anticipate

missing
11 iunie 2019, ora 00:06

Președintele Igor Dodon spune că Pavel Filip a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și de stabilire a alegerilor parlamentare anticipate contrar Constituției. Șeful statului zice că mâine, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, decretele ar putea fi anulate. 

„Aceste decrete au fost semnate contrar Constituției, or, data alegerilor se stabilește după ce au fost consultate fracțiunile parlamentare. În primul rând, Filip nu poate să fie președinte, în al doilea rând, el nu  s-a consultat cu nimeni. Cel mai probabil mâine, după ce mă voi consulta cu fracțiunile, voi anula acest decret”, a declarat Igor Dodon la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Ieri, Curtea Constituțională l-a demis temporar pe Igor Dodon din funcție și l-a numit președinte interimar pe Pavel Filip, care a dizolvat Parlamentul și a stabilit că data alegerilor parlamentare anticipate să aibă loc pe 6 septembrie 2019.

Poziția Parlamentului și a Guvernului este că deciziile CCM-ului sunt abuzive și că instituția este controlată politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.