/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Pavel Filip despre decizia CtEDO: „Putea fi anticipată. Îmi pare rău de tot ce s-a întâmplat cu profesorii turci”

11 iunie 2019, ora 15:32

După ce Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a condamnat Republica Moldova în cazul profesorilor turci care au fost expulzați, astăzi, prim-ministru în exercițiu, Pavel Filip, a declarat că această decizie putea fi anticipată.

„Mie îmi pare rău de tot ce s-a întâmplat atunci cu profesorii turci. Hotărârile CtEDO se execută nu se pun în discuție și răspunde țara. Și plățile vor fi efectuate de către Republica Moldova. Și eu am spus părerea mea cu privire la acest lucru, dar cu părere de rău au fost alte instituții care au intervenit. Sunt instituțiile care s-au ocupat de investigații și au prezentat în acea comisie Parlamentară argumentele”, a susținut Pavel Filip.

Întrebat de o jurnalistă de ce nu a intervenit atunci, Pavel Filip a declarat că nu a putut interveni pentru că era deja un fapt săvârșit.

Până a începe prezidarea Comisiei pentru Situații Excepționale, prim-ministrul în exercițiu, Pavel Filip, a fost întrebat de reportera TV8 cum comentează faptul că Republica Moldova a fost condamnată la CtEDO în cazul profesorilor turci expulzați, însă cel din urmă nu a oferit nici un răspuns.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram