Andrei Năstase, noul ministru de Interne, numit în Guvernul Sandu, spune că ar urma astăzi să ceară de la conducerea Procuraturii Generale intentarea unui dosar penal pe numele lui Vasile Botnari, șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS), demis zilele trecute de membrii noului Cabinet de Miniștri. 

„Voi cere procurorului general intentarea dosarului penal împotriva lui Botnari și a adjunctului său, pentru vânzare de oameni, cunoașteți toți hotărârea CtEDO în acest sens”, a spus Năstase aseară, la emisiunea În PROfunzime de la PRO TV Chișinău.

Pe 6 septembrie 2018, șapte cetățeni turci, profesori ai liceului „Orizont”, au fost expulzați din R. Moldova de către Serviciul de Informații și Securitate care a anunțat că aceștia ar fi bănuiți de legături cu structuri teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii 90.

Zilele trecute, Republica Moldova a fost condamnată la CtEDO pe acest caz, fiecare dintre cetățenii turci urmează să primească câte 25 de mii de euro drept despăgubiri morale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!