Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) au venit cu o declarație cu privire la situația politică din țară. Aceștia spun că vor respecta deciziile Curții Constituționale și îi îndeamnă pe angajații structurii să nu se lase antrenați în jocuri politice. 

„CNA este un organ apolitic, nu acordă asistenţă şi nu sprijină niciun partid politic. Astăzi, instituțiile publice din Republica Moldova se află într-o situaţie fără precedent, când sunt somate de anumite forţe politice să nu respecte deciziile instanței supreme – Curtea Constituțională.

În activitatea noastră, aplicăm necondiționat toate hotărârile Curții Constituționale, chiar dacă unele din ele, în anumite situații, au făcut imposibilă tragerea la răspundere a unor persoane. În situația crizei actuale, atragem atenția că nimeni nu poate să-și asume dreptul de a decide, în mod arbitrar, pe care din hotărârile Curții Constituționale să le respecte și pe care nu. Sfidarea principiilor de aplicare necondiționată a Hotărârilor Curţii este un precedent periculos.

De aceea, fiind conștienți că, nerespectarea Legii atrage după sine răspundere penală, îndemnăm toți funcționarii publici să se conducă în activitatea lor strict de prevederile Legii și să nu se lase antrenați în jocuri politice și lupta pentru putere.

Centrul Național Anticorupție continuă să-și exercite atribuțiile în regim obișnuit”, se menționează într-un comunicat al CNA.

Declarații similare au fost publicate anterior și de alte instituții de stat, precum Ministerul Afacerilor Interne.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!