Andrei Năstase, numit recent în funcția de ministru al Afacerilor Interne în Guvernul condus de Maia Sandu, a spus că noul Cabinet de Miniștri nu l-a demis intenționat pe șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, așa cum au făcut-o de altfel cu șeful IGP, Alexandru Pînzari. Întrebat de moderatoarea emisiunii Politica de la TV8, Natalia Morari, ce se ascunde în spatele acestei decizii, Năstase nu a vrut să ofere mai multe detalii, totuși acesta a făcut câteva declarații curioase.

„Pe Plahotniuc îl așteaptă o surpriză de la Cavcaliuc. El deja a făcut tot ce trebuia să facă. Eu nu am comunicat cu Cavcaliuc, el a comunicat cu alții…”, a spus Năstase.

Șeful IGP, Alexandru Pînzari, a fost demis la prima ședință a noului Guvern. Acesta însă nu recunoaște noul Cabinet de Miniștri, spune că se supune doar ministrului Alexandru Jizdan și continuă să-și exercite atribuțiile de serviciu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!