/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Igor Dodon cere judecătorilor Curții Constituționale să demisioneze: „Gata, Plahotniuc nu este”

missing
14 iunie 2019, ora 18:39

Șeful statului, Igor Dodon, a felicitat cetățenii cu victoria obținută împotriva regimului oligarhic al lui Vlad Plahotniuc.

„Partidul Democrat astăzi și-a recunoscut înfrângerea. Este o victorie, dar nu este o victorie finală. Nu poate demisiona Guvernul Filip pentru că el nu mai este în funcție de pe 8 iunie. Soluția juridică despre care ei vorbesc, nu are nicio șansă. Parlamentul a spus clar că Curtea Constituțională uzurpează puterea în stat. Este declarația Parlamentului. Este poziția comunității internaționale”, a declarat Dodon într-un briefing de presă după anunțul democraților de a se retrage de la guvernare.

Președintele s-a adresat judecătorilor Curții Constituționale și le-a cerut demisia. „Pentru a fi mai simplu, convocați-vă de urgență și revedeți hotărârile. Ele pot fi revizuite”, a îndemnat Dodon.

Politicianul a atenționat că, în cazul în care magistrații nu-și vor da demisia, va veni cu o solicitare la Parlament și la Guvern să se convoace și să numească alți judecători la Curtea Constituțională.

De asemenea, șeful statului i-a îndemnat să demisioneze și pe directorul Centrului Național Anticorupție și pe procurorul general: „Dați-vă demisia de onoare. Înțelegeți că nu o să puteți să mai rămâneți în funcții”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram