/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Maia Sandu cere demisia procurorului general Eduard Harujen

missing
14 iunie 2019, ora 16:51

După apariția investigației jurnalistice publicată astăzi de „RISE Moldova”, care arată cum au interceptat polițiștii și procurorii peste 50 de persoane în cadrul unor anchete penale, prim-ministra Maia Sandu îi cere demisia procurorului general, Eduard Harujen.

„Investigația ne arată o mică parte a fărădelegilor cu care s-au ocupat procurorii lui Plahotniuc din 2016 încoace – interceptări telefonice ilegale, camere video băgate în casele colegilor mei, interceptarea discuțiilor cu membrii familiei. Și asta doar pe motiv că oamenii au vrut să protesteze împotriva abuzurilor regimului. Se folosesc metode banditești pentru a intimida și șantaja oamenii care i se opun”, scrie Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Maia Sandu se arată indignată de faptul că procurorul general, Eduard Harujen, i-a somat astăzi pe procurorii din țară să semneze un demers către Asociația Internațională a Procurorilor și Comisia de la Veneția în care se afirmă că s-ar încerca „reîntoarcerea Procuraturii sub influența și controlul politicului”.

„Adică cel care a coordonat toate acțiunile de poliție politică în stilul KGB-ul sovietic se plânge că s-ar încerca aducerea instituției sub control politic. Se vede că Harunjen a pierdut orice legătură cu realitatea.

Pentru încălcarea Constituției și a legilor, îi cer lui Harunjen să demisioneze. În locul lui, prin concurs, va fi angajat un procuror independent care se va ocupa de aplicarea legii față de toți corupții și călăii acestui regim”, a punctat prim-ministra.

O investigație jurnalistcă a scos la iveală faptul că mai mulți lideri ai Platformei DA au  fost interceptați și filați timp de mai multe luni, după ce au anunțat că vor orgsniza proteste în centrul capitalei.

/PROBE/ RISE Moldova: Liderii Platformei DA, interceptați și filați de polițiști mai multe luni

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram