/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Zeci de primari, adunați în fața Parlamentului, au scandat „libertate”

missing
14 iunie 2019, ora 11:39

Zeci de reprezentanți ai autorităților publice locale s-au adunat astăzi în fața Parlamentului pentru a susține deputații din Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor care au format o majoritate parlamentară și Guvernul Maiei Sandu. Primarii s-au plâns pe presiunile făcute în ultimii ani de către Partidul Democrat și au scandat minute în șir „libertate”. Maia Sandu a fost întâmpinată cu aplauze de către primari.

Acțiunea a început cu discursul deputatului Petru Frunze, care a fost primar al localității Puhoi din Ialoveni. El i-a numit eroi pe aleșii locali care au reușit să rămână pe poziții după presiunile făcute de PD: „Acești eroi de astăzi au fost persecutați, amenințați. Eu personal am simțit asta pentru că am activat ca primar din partea unui partid de opoziție. Vrem să trăim într-o țară liberă, unde administrația publică locală poate accesa fonduri UE pentru dezvoltarea localităților”.

Deputatul a promis că va fi adoptat un proiect de lege pentru descentralizarea puterii administrației locale.

Prim-ministra Maia Sandu le-a mulțumit primarilor pentru susținere și i-a chemat pe cetățeni la marșul de duminică: „Este de apreciat curajul celor care sunt primii, care ies în apărarea democrației. Sprijinul pentru Guvernul investit este sprijin pentru procesul democratic.

Știm cum s-a ajuns la fiecare primar cu șantaj, să sprijiniți PD. Să nu mai permitem ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, să nu mai atenteze nimeni la administrația publică locală.  Noi vom munci ca dvs să aveți toate condițiile să creați standarte de viață bună în localități. Să facem acest angajament comun și să lucrăm mână în mână. Duminică să ieșim cu toții la marșul poporului, să demonstrăm că ne-am eliberat de frică”.

Primarul de Băcioi, Vitalie Șalaru, a citit o declarație prin care a salutat „coaliția parlamentară formată în interesul poporului”. „Cer fostei guvernări să conștietizeze gravitatea acțiunilor pe care le comit. În mod pașnic să purceadă la transferul puterii noului Guvern. Avem nevoie de coeziune socială și nu de dezbinare politică”, a spus edilul.

Primarii au scandat „jos dictatorul” și au cerut Partidului Democrat să cedeze puterea.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram