/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Prim-ministra Maia Sandu spune cum va face rost de raportul Kroll privind frauda bancară

missing
15 iunie 2019, ora 08:23

Prim-ministra Maia Sandu spune că va expedia o solicitare către Banca Națională a Moldovei pentru a cere al doilea raport al companiei Kroll care se referă la frauda bancară. Maia Sandu spune că până la această oră nu a văzut raportul Kroll așa cum nu l-au văzut nici colegii ei.

„O să facem o solicitare la Banca Națională să ne ofere și nouă o copie a raportului. Și la Procuratura Generală cu toate că PG nu a cooperat până acum cu noi”, a spus Maia Sandu în platoul emisiunii „În profunzime” de la ProTV Chișinău.

„Dacă o să avem neînțelegeri în continuare cu BNM, atunci chiar la începutul săptămânii viitoare Guvernul o să expedieze o scrisoare către autorii acestui raport, către compania Kroll, și o să solicite o copie”, a afirmat

Totodată, prim-ministra spune că tot săptămâna viitoare va face solicitări către Guvernele țărilor unde au ajuns banii. „Am cercetat care ar fi instituțiile internaționale care pot să ne ajute. De exemplu, știm că este o organizație specială în cadrul Băncii Mondiale care ar putea să ne ajute cu aceste investigații”, a menționat politiciana.

Potrivit ei, compania străină a semnat contractul cu BNM și Banca Națională poate solicita o copie, însă drept argument va fi folosit argumentul că Guvernul este cel care plătește pentru acest furt bancar și trebuie să știe unde au ajuns banii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram