/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Iurie Leancă despre revizuirile făcute de Curtea Constituțională: „Singura soluție după o asemenea schimbare radicală de „poziții” ar trebui să fie demisia in corpore”

missing
16 iunie 2019, ora 12:21

Fostul vicepremier pentru integrare europeană Iurie Leancă consideră „lipsă totală de de responsabilitate și independență” faptul că magistrații Curții Constituționale și-au revizuit propriile hotărâri emise pe 7-9 iunie referitor la noua majoritate parlamentară și funcțiile înalte în stat.

Potrivit lui, singura soluție după o asemenea schimbare radicală de „poziții” ar trebui să fie demisia in corpore.

„Adineauri am făcut cunoștință consternat de decizia luată astăzi de judecătorii de la CC de a-și revizui propriile hotărâri. Să iei decizii care aduceau țara în pragul unui război civil, iar astăzi, fără nicio explicație solidă, să-ți anulezi propriile tale hotărâri reprezintă expresia unei lipse totale de responsabilitate și independență”, a scris Iurie Leancă pe o rețea de socializare.

Ieri judecătorii CC au anulat hotărârile pe care le-au emis în perioada 7-9 iunie curent. Prin anularea actelor Curții, Parlamentul condus de Zinaida Greceanîi dobândește „ope constitutionis”, calitatea de Parlament constituțional, fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum și actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu.

Curtea Constituțională și-a anulat hotărârile emise în perioada 7-9 iunie

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram