/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Sesizarea unui deputat la ANI: De unde a luat Plahotniuc 100 de milioane de euro pentru investiții?

missing
17 iunie 2019, ora 15:36

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, cere Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice de unde a luat deputatul Vladimir Plahotniuc peste o sută de milioane de euro pe care i-ar fi investit în compania „Vanguard International LTD”, care i-a adus anul trecut venituri din dividente de peste trei milioane de euro.

Alaiba îl acuză pe Plahotniuc că nu a indicat în declarațiile de avere pentru anii trecuți sume atât de mari, care să-i permită să facă investiții impunătoare.

„Beneficiile/dividendele” de peste 3 milioane euro sunt rezultatul unei investiții, sumă care pare a nu fi declarată. Pe piața internațională, randamentul unor asemenea investiții ar putea fi nu mai mult de 2-3%, respectiv, am putea deduce existența unei investiții principale echivalente sumei de aproximativ 100-150 milioane euro.

Dividendele de peste 3 milioane euro nu apar din aer, ci din investiții. Se pare că domnul Plahotniuc, între 2013 și acum, s-a pricopsit cu ceva lichidități. Ar fi bine să clarificăm și sursa acestora”, afirmă Dumitru Alaiba.

Deputatul i-a cerut ANI-ului să inițieze imediat o verificare și să vină cât mai curând cu informații privind acțiunile întreprinse.

 

Citiți mai jos ce avere a declarat Vladimir Plahotniuc când s-a înscris în cursa electorală la alegerile parlamentare din luna februarie.

Averea lui Plahotniuc, candidat la funcția de deputat: Dividende de peste cinci mln. de euro și acționar la două firme noi

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram