/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Ce schimbări ne așteaptă în domeniile sănătății și a muncii? Ala Nemerenco și-a anunțat obiectivele

17 iunie 2019, ora 15:52

Majorarea salariilor angajaților, combaterea corupției, renunțarea la birocrație și micșorarea prețurilor la medicamente sunt doar unele dintre obiectivele pe care și le-a propus să le realizeze ministra Sănătății, Muncii și Protecției sociale. Despre aceasta, Ala Nemerenco a declarat astăzi în cadrul unei ședințe la Minister. 

„Pe agenda mea numărul unu este personalul medical. Personalul medical pe care cunoașteți că-l pierdem. Și în același timp alături vreau să subliniez este asistentul social și tot personalul care activează în protecția socială, care cunoaștem că are o activitate destul de grea și în același timp este plătit sub limitele unui salariu decent. 

Și tot numărul unu o să-l pun alături de lucrătorul medical și de lucrătorul social pe pacient. Tot ce trebuie să facem este pentru el. Trebuie să începem să deschidem ușa Ministerului, să renunțăm la birocrația pentru care o avem și la greutatea cu care circulă sărmanul pacient prin sistemul nostru, fiindcă este unul neprietenos. 

Trebuie să avem o accesibilitate înaltă la medicamentele ieftine. Vom evalua din start ce se întâmplă în acest domeniu și vom veni cu propuneri. 

Trebuie să depunem efort ca pacientul să nu mai trebuiască să achite suplimentar la toate contribuțiile pe care le plătește în sistemul obligatoriu de asistență medicală și acele plăți pe care le oferă în plic sub masă, care sunt mai mari decât cele care circulă în buget. 

De asemena, coșul minim de consum trebuie de revizuit astfel încât el să corespundă cu realitatea din Republica Moldova. Astfel cetățeanul trebuie să poată trăi măcar de la salariu la salariu”, a susținu ministra.

Minsitra Sănătății, Muncii și Protecției sociale a fost investită în funcție pe data de 8 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram