/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Fostul președinte UEFA Michel Platini, arestat pentru posibile acte de corupție

missing
18 iunie 2019, ora 11:37

Fostul președinte a Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, a fost arestat în Franța, în cadrul anchetei privind posibilele acte de corupție, în timp ce alegea o țară gazdă pentru Cupa Mondială din 2022, transmite meduza.io.

Michel François Platini este un fost fotbalist și antrenor francez, cu origini italiene. A fost președintele UEFA între 2007 și 2015.

Platini a făcut parte din naționala Franței care a câștigat în 1984 Campionatul European de Fotbal, fiind atunci golgeterul competiției și ales cel mai bun jucător. A participat la Campionatele Mondiale de Fotbal din 1978, 1982 și 1986, ajungând în semifinalele celor din urmă. Platini, Alain Giresse, Luis Fernández și Jean Tigana au alcătuit așa-numitul carré magique („Careul magic”), coloana vertebrală a echipei Franței din anii ‘1980.

Platini a fost numit Chevalier (Cavaler) al Legiunii de Onoare pe 29 aprilie 1985, și a devenit Officier (Ofițer) în 1988. A fost antrenorul selecționatei Franței timp de patru ani, și co-organizatorul Campionatului Mondial de Fotbal 1998 din Franța. A fost de asemenea președintele Comitetului FIFA pentru Tehnică și Dezvoltare, precum și vicepreședinte al Federației Franceze de Fotbal.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram