O nouă ședință de judecată în primul dosar al fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic, a avut loc azi la Curtea de Apel Chișinău. Apărarea lui Petic a cerut să fie urgentată examinarea cauzei, unde acesta a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru viol. În urma, deliberărilor, judecătorii au respins cererea avocatei, Angela Istrati de a accelera procesul de judecată pe numele fostului polițist de frontieră.

Avocata a solicitat „urgentarea examinării cauzei în instanța de apel pentru a putea face cereri în ședința preliminară, inclusiv cea de eliberare a lui din stare de arest.”

Contactată, avocata Angela Istrati a declarat pentru TV8 că: „Eu mâine o să depun cerere, o să merg și o să depun cererea de revocare a măsurii preventive.”

Partea apărării lui Petic a mai scris recent pe pagina sa de Facebook că „În caz de admitere, vor solicita revocarea măsurii preventive, arestul aplicat de către instanța de fond în vederea asigurării executării pedepsei stabilite prin ședință.

Fostul polițist de frontieră este deținut în penitenciarul 13, după ce a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru viol. În al doilea dosar, el este cercetat pentru huliganism agravat, care s-ar fi întâmplat în anul 2004. Fostul polițist de frontieră se declară nevinovat. El a devenit cunoscut opiniei publice după ce ar fi deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări de peste Prut, în care ar fi fost implicați și demnitari de stat.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!