/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: "Urmează o nouă etapă"

Înțelegeri între Maia Sandu și Johannes Hahn: UE va trimite consultanți pentru instituțiile publice din R. Moldova

missing
19 iunie 2019, ora 15:46

Prim-ministra Maia Sandu și comisarul european pentru politică de vecinătate, Johannes Hahn, au făcut primele declarații de presă după discuțiile pe care le-au purtat la Chișinău.

Oficialii au decis să fie reluat dialogul politic între R. Moldova și Uniunea Europeană, iar Guvernul de la Chișinău a reiterat că mizează foarte mult pe asistența partenerilor europeni.

„Am vorbit despre programele comune, multe dintre care au fost înghețate, despre restabilirea finanțării, despre necesitatea de obținere a asistenței tehnice, consultanță pentru instituțiile publice.

Am vorbit despre inițiativele noului Guvern de constituire a instituțiilor care să respecte legea, prioritățile de combatere a corupției și de  furtul miliardului”, a enumerat Maia Sandu în cadrul conferinței susținute împreună cu Johannes Hahn.

Maia Sandu l-a asigurat pe oficialul european că în R. Moldova vor fi respectate drepturile fundamentale ale omului, libertatea de exprimare și libertatea presei.

Johannes Hahn este primul oficial european care vine într-o vizită în R. Moldova după investirea Guvernului Maiei Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram